Canal Center Office

HangZhou,China

Location HangZhou
Client Vanke
Completion OF2020
Area 332㎡
Function Office
Awards 2021 International Design Awards(IDA )-Honorable Mention

Everyday, about a third of the time in the office, as for more ideas into office space, office space is no longer a traditional closed space, but with the ever-changing information high-speed iteration, gradually become an open work communication area, the room for the work, talks, even can gradually derived lectures, salon, event and so on brand-new scene, has become a new medium, to join different forms of communication.

This design is in an auto industrial park, situated along the canal, the designer hopes to provide the user with a comfortable office experience, on the basis of creating a slightly cool feeling, work flow and open space, to support the future changeable demand, we hope to break the boundaries of space and time, this coincides with the attitude of contemporary new office space.

Resetting the streamline of the space becomes the first step of the design. The biggest feature of the shared office space is to plan out a reasonable area in an open space, and rationality becomes especially important, the open office area and the separate office and meeting area are arranged at intervals, so that users can switch efficiently and autonomously between the two different kinds of office places according to their needs.

Open and half-empty areas have multiple spatial attributes like courtyards, which can be freely transformed between office, social education and even activity Spaces.

When choosing the height of the space, we focus on the sense of use of the space users, and reasonably plan the first floor and the additional floor space to reduce the sense of oppression of the space users.

In the choice of materials, the basic overall use of wood veneer with mirror and glass, such practice is intended to avoid the many shared office space design trapped in the vicious circle,  excessive pursuit of entertainment and lost the original characteristics. In this way, people working in the office space can be happy at the same time, they can always maintain the tone and enthusiasm of the office.

On the decoration of the space, we also focus on the consistency with the style of the park. The decoration of car parts in the space, recycled parts from used cars, makes the space more interesting, and divides the space reasonably, which is also the practice of the current sustainable concept.

And the addition of ground color, let the space more lively, in such an atmosphere, the user of the space will burst out more inspiration and ideas.

The mirrored glass widens the interior area and increases the sense of hierarchy of the space. The continuous glass surface brings more sunlight into the interior and establishes the flow relationship between indoor and outdoor space.

The whole renovation design adopts the subtraction method to strip out the space and structural prototype, and restrained the material into the space system, thus increasing the visual height and width of the space, in the future office space development in the new mode, there will be more infinite possibilities for more companies will be carried out here,now and in the future .