Sunac. Mogan Valley. Zhulinli Demonstration Area

The poetic life does not come from afar,

but from the heart inspired by external.

 

The German Romantic poet Hölderlin once wrote the poem "Man, dwelling poetically", depicting the ideal life of divine connection between man, earth and nature.

As it is called, poetry is the way for man to reach the dimension of divinity, the essence of which is creation. In a fit state to face the world around, this material world will reveal to people a spiritual intention that transcends the material.

The demonstration area of the Zhulinli group in Mogan Xi Valley is located at the eastern foot of Moganshan in Deqing City, born between five native stream valleys, next to the Farming Museum, and only 15-30 minutes drive from the Moganshan scenic area.

WJ STUDIO aims to position the project in a simple and pure lifestyle that embraces nature, reflecting on the similarities and differences in the positioning of residential products on the market and recreating the essence of living in space.

Therefore, the essence of living does not depend on where you are but on your state of mind. "It is only through this that the intrinsic meaning of design for the space itself can enter the heart.

Laugier's The Primitive Hut proposed an archetype of living space, an ideal architectural form that embodies something natural and intrinsic. This theory later influenced a series of architects such as Semper and Corbusier and profoundly influenced the modernist exploration of the nature of living space.

Moganxi Valley. The design of the demonstration area of the Zhulinli group includes exhibition, reception, catering and cultural living spaces, and the interior design of three showrooms.

Through combing the whole project, we hope to reinterpret life from the perspective of design so that the space can become the externalisation of an independent individual's lifestyle, instead of being defined by the mainstream style of the market, and break the programmed logic of the interior space of the residence from the perspective of design.

- 01 -

 The House of Wood

The house has two floors connected by an open staircase, separating the social and leisure spaces from the lounge areas.

The satin-like spiral staircase echoes the mountainous landscape outside the floor-to-ceiling windows, not only uniting the two floors spatially but also maintaining a visual continuity between them, allowing the tension between modern and natural elements to bring more layers to the interior space.

In the space designed for families, we chose a large wood finish to emphasise the warmth and calmness of the original wood, linen and white walls.

The choice of furniture in neutral tones in the children's room subtly incorporates a hint of childlike interest in a natural and casual style. At the same time, the design of the bathroom balances the overall tone and look of a modern feel.

- 02 -

The House of Design

The social, work, leisure and other attributes are brought back into the concept of  'living'. Based on the consideration of the diversification of residential products, it is more suitable for the use of life itself. The current residential production can no longer carry the spiritual needs beyond the functionality.

The color of the floor and the warm wooden furniture create a gentle and original atmosphere.

Combining the well-ordered and accessible structure of the grouping, a spatial scene is presented through the changes in space, colour and material, with thoughts of warmth and calmness, light and darkness, roughness and delicacy,nature and artificiality.The space is not only a display, but also a reflection of real life. The pursuit of the ultimate life experience will penetrate the details into the design of space。

- 03 -

The House of Nature

Life is not only about art, but it is also about variety, and in nature, the interiors are continued more brilliantly. Tents, moss, trees, everything natural ‘grows’ indoors. The second home showroom is a two-story detached building. The living and dining areas on the entrance level flow smoothly, making life easy and relaxing in the sunlight.

The metal lines create a modern, elegant and light texture, while the original wooden furniture and brass lamps and ornaments create the intimate feel of a living room at home. The sunlight through the large floor-to-ceiling viewing windows suggests the slow flow of time, depicting a relaxed holiday.

The natural grain of the wood and the decorations made of grass and wood materials create a natural atmosphere of a secluded home.

A freestanding music den with nostalgic vinyl records brings back memories of the past. Away from the city, away from the noise.

BO Space

Brief introduction of the project

BO Space is located in HE Park where used to be an old industry site and now a culture & innovation gathering place in Xixi Wetland in Hangzhou. In the designer's view, the city is expanding way to fast that we are losing the old imprint of our city while we are losing our culture as well. Buildings are getting old, but we can keep its vitality through a design and transformation. Bo Space is not just a restaurant bar but also a complex space. It does not only provide people a place to stay but also presents a way of living. People can find out what they really like here, even if it is just a ray of sunshine, a picture show, a good meal, a slow pace, or a way back to life.

Details Information

BO Space is located in HE Park where used to be an old industry factory and now a culture & innovation gathering place in Xixi Wetland in Hangzhou. The balance and connection between the new and the old brings a totally different vibe.

Along with the imprint of the old factory building, you will find a new space behind the long corridor. The original sunken area is reserved and transformed into a small outdoor yard.

Regarding the indoor design, we removed the walls facing the sunken yard so the views are wider. We also use an atrium to make a connection between indoor & outdoor space.

Pass through the spacious restaurant and bar, along the black spiral staircase to the second floor, where we will see some fashion designers’ shops and a big empty space which can be used for art or fashion exhibition in the future. The terrace extend from the corridor will become a great leisure area in summer.

From the point of view of commercial function, BO Space is a composite format but from the design point of view, we hope it will become a place for cultural preservation.

In the designer's view, the city is expanding way to fast that we are losing the old imprint of our city while we are losing our culture as well. Buildings are getting old, but we can keep it alive through a design transformation.

This complex space does not only provide people a place to stay but also presents a way of living. People can find out what they really like here, even if they just enjoy a ray of sunshine, a picture show, a good meal, a slow pace, or a way back to life.

Green Tea Play King @ JOY CITY, Beijing

The restaurant is designed based on the inspiration of "travelling", focusing on the youth travelling topic and bringing the customers a unique experience of enjoying the great food and journey at the same time.

Green Tea PLAY KING Theme Restaurant, which is located in JOY CITY of Beijing, is a new concept fashion restaurant. It focuses on specialized Western food, especially different kinds of delicious Pizza. On March 10th, the second branch opened in the JOY City in Xidan, Beijing, with bursting popularity on the first day. There is no doubt that it has become another great success after the appearance of The Grandma’s.

Therefore the kitchen is decorated as a luxury bus, putting different elements perfectly together in the romantic space, sparkling and amazing. The dining area retains the cemented structure, bare pipelines and other originals.

The ground is designed as a part of a real road. Along with the wildly industrial modeling, combining with the punk style elements, the restaurant shows people a new kind of decoration which is creative and attractive.

The most flamboyant part of the restaurant is the new technology called Naked eye 3D Holographic Laser Projection. So with different sceneries changing, customers can have a feeling of space travelling from cities to great nature surrounding by all these elements.

Meanwhile, the dining area is divided into different parts, which can meet the needs of different number of people as well as different styles. The lights were placed so low that it makes a perfect and unique dining space for every individual who comes here.

Those humanized design is not only useful but also creative. Although it is a little bit busy and noisy in the restaurant, people can have a peaceful and quiet period of time inside their hearts during the meal.

The design of the entire restaurant is modern and fashion, which is so popular with the young. Anyone who comes here can experience a great sense of food as well as a sense of fashion. Play King can satisfy you not only from the most discerning taste, but also from every detail of the visual, auditory and tactile senses.

The world is so big, lets enjoy the great food along with a fantastic journey together.